Povodom obeležavanja svog tridesetog rođendana i završetka petog festivala Effie Awards Serbia, Međunarodno udruženje za marketinške komunikacije (IAA Serbian Chapter) sedamnaestog juna je na KK CZ okupilo preko dve stotine istaknutih stručnjaka u oblasti marketinških komunikacija.

Jedan veliki i jedan mali jubilej bili su povod za okupljanje više od dvesta eminentnih stručnjaka tržišnih komunikacija. Svečanost, u organizaciji IAA Serbian Chapter, održana je na Košarkaškim terenima „Crvena zvezda“, na Kalemegdanu, a prisutni su imali priliku da se upoznaju sa najvažnijim postignućima Asocijacije tokom tri decenije njenog postojanja, kao i da čuju ko su ovogodišnji dobitnici prestižnih Effie trofeja. Goste su pozdravili predsednik Udruženja – Anđelko Trpković (CEO Adriatic, Publicis Groupe), predsednica Organizacionog odbora Effie Awards Serbia – Jelena Čađenović (Brand, Insights and Experience Management Director, A1 Srbija) i predsednica žirija Effie Awards Serbia – Nataša Đurđević, nakon čega su dodeljeni Effie trofeji najuspešnijim kampanjama realizovanim u periodu 1. januar – 31. decembar 2021.

Ove godine su dodeljena 2 srebrna i 3 bronzana trofeja.
Dobitnici srebrnih trofeja su:

Kategorija: Internet i telekomunikacije

Srećna mi NovA1
Klijent: A1 Srbija
Brend: Srećna mi NovA1
Glavna agencija: Leo Burnett (Beograd)
Agencije partneri: Baš Čelik, OMD Srbija, Fullhouse Ogilvy

 

Kategorija: Pozitivna promena, društveno dobro

NESALOMIVI
Klijent: Hemofarm fondacija
Brend: NESALOMIVI
Glavna agencija: New Moment New Ideas Company
Agencije partneri: Alma Quattro

Dobitnici bronzanih trofeja su:

Kategorija: Internet i telekomunikacije

A1 Launch campaign
Klijent: A1 Srbija
Brend: A1 Launch campaign
Glavna agencija: Leo Burnett (Beograd)
Agencije partneri: Baš Čelik, OMD, Fullhouse Ogilvy, Executive Group

Kategorija: Medijska inovacija

Samo probaj – i oseti Joy
Klijent: The Coca-Cola Company Srbija
Brend: NEXT JOY
Glavna agencija: McCann Beograd
Agencije partneri: UM Beograd, Represent Communications, Tuna Fish Studio, Žiška

Kategorija: Pozitivne promene – raznolikost, jednakost i inkluzija

Jednakost dolazi iz kuće
Klijent: Koncern Bambi
Brend: Plazma
Glavna agencija: Communis
Agencije partneri: United Moment, Universal Media

Čestitam našim članovima važan jubilej, a čestitam i dobitnicima ovogodišnjih Effie nagrada. Period za nama nije bio lak, ali se čini da je zbog toga događaj bio i željno očekivan, a i dobro posećen.

IAA je zakoračila u svoju 31. godinu postojanja sa gotovo 100 članova i ozbiljnim, dugoročnim projektima važnim za razvoj tržišta. Njih je više, ali najveću težinu svakako imaju AcademIAA, edukativni program IAA koji otvara prijave sledeće nedelje, ali i Effie licenca. Festival nastavlja da se razvija i raste i verujem da nas u budućnosti čeka još više nagrada, posebno zlatnih – Jelena Ivanović, Executive Director, IAA Srbija

Kao i svake godine, veliki broj partera podržao je Effie Awards Serbia. Među njima su: A1 Srbija, Carlsberg Srbija, The Coca Cola Company, Communis, Heineken, Luna TBWA, McCann, New Moment New Ideas Company, Ovation BBDO, OMD, Rosa, SBB, UniCredit Bank, UM, Ipsos, T&T Brand Factory, Direct Media United Solutions, Orange Studio, InStore, Advertiser Serbia, vinarija Deurić, Plazma, Iervolino Studios.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.