Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Žarko Sakan, potpredsednik Organizacionog odbora Effie Awards Serbia, bio je u timu predstavnika IAA kada se pre više od četiri godine pregovaralo o obezbeđivanju licence za održavanje ovog Festivala u Srbiji. O značaju Effie-ja govori kao potpredsednik ovog rukovodećeg tela, ali i kao CEO agencije New Moment New Ideas Company, koja je poznata po osvajanju brojnih nagrada na kreativnim festivalima širom sveta.

Effie festival – značaj za struku

Effie je specifičan festival u Srbiji i svetu, jer se fokusira na efikasnost komunikacije. Mi, koji se bavimo ovim poslom, imamo jedan cilj, a to je da povećamo prodaju i vrednost brendova za koje radimo. Kada najbolje strategije i najhrabrije kreativne ideje dožive svetlost dana i sudare se sa realnostima tržišta, tada nastaju efekti komunikacije koji se vrednuju na EFFIE-ju. On u Srbiji funkcioniše po strogim pravilima koje nalaže globalni standard, tako da imamo lokalni festival koji se organizuje po svetskim standardima. Vrednovanjem strategija i ideja koje povećavaju prodaju i vrednost kompanija, EFFIE jasno promoviše koliko je naša profesija značajna za ekonomiju. Stavljajući u fokus merljive razultate kreativnih ideja i strategija, EFFIE podiže standard struke i daje pravac svim ljudima koji se bave ovim poslom na koji način da usmere svoju energiju.

Kako agencije vide Effie festival, a na koji način ga klijenti doživljavaju?

Bez Medičija nema Mikelanđela. Nema uspešne agencije bez klijenata koji prave rezultate na tržištu. Effie je “klijentski festival” i jedini koji treba da u žiriju ima više klijenata nego agencija. Za klijente je ovaj festival veoma bitan, jer svi zavise od rezultata koje postižu kreativne kampanje. Za agencije je dodatno važan jer je Effie index univerzalno priznat i razumljiv svuda na svetu, a i rezultate Index-a možete uporediti sa kolegama iz celog sveta. EFFIE prijavu je teško napisati i iziskuje ozbiljnu saradnju između timova u agenciji i na strani klijenta. Svi zajedno trošimo energiju i radimo na istom cilju, čime je vrednost nagrade još veća i pobeda još slađa.

Poruka potencijalnim takmičarima

U životu i ekonomiji koja je definisana COVID-om 19, opstanak je prioritet. Samim tim, efikasnost svega što radimo, i naravno komunikacije, ima još veći značaj. Okupiti se, takmičiti i imati želju za nagradom, na neki način znači da smo se adaptirali i nastavljamo svoj posao pod okolnostima u kojima se nalazimo. Manje se viđamo i srećemo, imamo manje kontakata, tako da je ovogodišnji EFFIE još važniji, kako bismo pokazali da ono čime se bavimo ima vrednost u svim okolnostima koje život može da donese.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.