O EFFIE WORLDWIDE

Effie Worldwide je neprofitna organizacija posvećena promovisanju i unapređenju prakse efektivnosti marketinških komunikacija. Effie Worldwide, organizator dodele Effie nagrada, ukazuje na marketinške ideje koje su delotvorne i ohrabruje dijalog onih koje ih sprovode, a deluje i kao izvor edukacije za industriju.
Effie mreža sarađuje sa nekim od najboljih istraživačkih i medijskih organizacija širom sveta kako bi obezbedila relevantan uvid u efektivne marketinške strategije. Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova. Svi Effie finalisti i pobednici su uključeni u godišnju listu Effie Indeksa efikasnosti.
Effie odaje priznanje najznačajnijem dostignuću naše profesije – idejama koje su uspešno obavile svoj zadatak, i uzima u obzir svaki oblik tržišnih komunikacija koji je doprineo uspehu nekog brenda. Svaka ideja realizovana kroz jedan ili kombinaciju različitih medija ima pravo da konkuriše za Effie, ukoliko iza nje stoje merljivi rezultati koji pokazuju da su marketinški ciljevi ostvareni ili premašeni.

EFFIE U SVETU

Effie je po prvi put organizovala Američka marketing asocijacija sa sedištem u Njujorku (AMA) 1968. godine, a početkom osamdesetih u Evropu je uvodi Nemačko udruženje marketinških agencija (GWA). Kasnije je ovo takmičenje počelo da se organizuje u Belgiji, Holandiji, Francuskoj, Austriji… Pored evropskih zemalja Effie ćete naći i u Čileu, Meksiku, Japanu, Singapuru. Danas se Effie dodeljuje na 5 kontinenata u preko 40 zemalja, a od 2016. među njima je i Srbija.
Za skoro pola veka postojanja, Effie je globalni simbol uspešnosti. Global Effie dodeljuje se kampanjama koje su bile uspešne u najmanje 6 zemalja sveta, a za Euro Effie mogu da se kandiduju kampanje koje su se realizovale u bar dve zemlje starog kontinenta. Za više detalja posetite
www.effie.org i www.euro-effie.com.

MADE IN SERBIA

Dolazak ove nagrade u Srbiju nije samo prilika za još jedno rangiranje domaćih kampanja koje su ostvarile dobre rezultate, već ogroman doprinos unapređenju struke, što je jedan od najvažnijih ciljeva IAA, kao nacionalnog ogranka međunarodne asocijacije www.iaa.rs
Organizovanjem festivala sa međunarodnom licencom, struka u Srbiji staje rame uz rame sa kolegama iz Evrope, ali i čitavog sveta.
Effie je više od trofeja. To je incijativa koja podržava tržišne komunikacije kao delotvorno marketinško sredstvo. Effie Awards Serbia donosi precizna i jasna merila, pokazujući da se ulaganje u marketing isplati, i tako predstavlja najbolji vid promocije naše industrije kao dokaz saradnje oglašivača i agencija u stvaranju i razvijanju uspešnih brendova.