Prva faza takmičenja u okviru Effie Awards Serbia (određivanje liste finalista) završena je 3. maja. Finalna runda žiriranja zakazana je za 18. maj.
Effie takmičenje se ove godine prvi put održava u Srbiji, organizator je IAA Serbian Chapter. Žiri sastavljen od 21 člana iz redova oglašivača, agencija, medija i akademskih institucija tokom dva dana (25. i 26. april) bio je u prilici da ocenjuje sve pristigle radove u okviru 15 kategorija. Nakon dve sesije žiriranja sprovedene u skladu sa Effie pravilima, Scoring Committee je potvrdio listu radova koji su ušli u finale – njih šesnaest. Važno je napomenuti da se u ovom slučaju ne radi o rang listi, već o listi radova koji ulaze u finalno žiriranje.*
Kao finalisti za 2017. godinu agencije i kompanije dobijaju poene u okviru Effie Effectiveness Indexa – godišnjeg svetskog rangiranja efektivnih marketinških komunikacija, Effie Index predstavlja rang listu najefekitivnijih agencija, oglašivača i brendova na globalnom nivou. Više o tome možete naći na www.effieindex.com.
* Svih šesnaest radova se žirira u Finalnoj rundi. Poeni koje osvoje određuju da li će dobiti zlato, srebro ili bronzu. Takođe, moguće je da rad ne dobije nijednu nagradu i u tom slučaju njegov status se ne menja – ostaje finalista.
Effie Worldwide je neprofitna organizacija posvećena promovisanju i unapređenju prakse efektivnosti marketinških komunikacija. Effie Worldwide, organizator dodele Effie nagrada, ukazuje na marketinške ideje koje su delotvorne i ohrabruje dijalog onih koje ih sprovode, a deluje i kao izvor edukacije za industriju.
Effie nagrade su globalno poznate među oglašivačima i agencijama kao nagrade koje ističu efektivnost komunikacija, odnosno one koje prepoznaju sve oblike komuniciranja koji doprinose uspehu brendova. https://www.effie.org/
Listu finalista Effie Awards Serbia 2017 možete pogledati OVDE
Effie lista finalista
Ukoliko želite da na vašu e-mail adresu redovno stižu
aktuelnosti i korisne informacije o Effie Awards Serbia ostavite nam svoj mail kontakt.